ekmekler

Thursday, April 07, 2005

Mısır Ekmeği

Buğdaygiller ailesinden olan mısır nişasta deposudur. Lif içerdiği için doğal beslenmenin neredeyse vazgeçilmez besin kaynağıdır. Besleyici değeri düşük olduğundan dolayı da diyetlerde de mısır rahatlıkla yer alır. Enerji veren mısır, ekmek olarak da oldukça lezzetlidir.



Gereken Malzeme

1 su bardağı mısır unu

2 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı un

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta (az çırpılmış)

1/2 bardak yoğurt

1/3 su bardağı zeytinyağı



Hazırlanışı

Mısır unu ve şeker bir kap içinde karıştırılır. Sonra şeker, un, kabartma tozu, zeytinyağı, yoğurt ve yumurta ilave edilir. Malzemeler iyice karıştırılır. İnce uzun bir pasta kabının tabanı yağlanır ve kağıt serilir. Karışım pasta kabına dökülerek 210 derecelik bir fırında 25 dakika süre ile pişirilir.

Kaynak: http://www.kedimveben.com/vegcorn.htm

0 Comments:

Post a Comment

<< Home